Stichting Molen Nooitgedacht

voorgaande jaren

Afsluiting Expositie Social Sofa's

 In 2018 is de expositie social sofa's in onze molen afgesloten met de bekendmaking van de prijswinnaars. Er was een vak jury en een publieksprijs.

 

De vakjury bestond uit Ingo Leth van Galerie "#Bij-Leth", Erik Knegt van #Micksart  in het Rensenpark Emmen en Berenice van Woerden van de #kunstbeweging. De juryleden waren onder de indruk van hoeveel werk er was gemaakt en de resultaten. Er werd gekeken naar de verscheidenheid, techniek, creativiteit en originaliteit.     

Wat eerst opviel was de diversiteit van ingediende werken, digitaal, traditioneel, of in woord en geschrift, alles was vertegenwoordigd.

De prijswinnaar in de categorie 8 tot en met 12 jaar is geworden:

 - Didier Bryan met een geschilderd werk naar van Gogh: "Vrouwen in het veen" 

In de categorie 12 tot en met 18 jaar waren geen werken ingezonden.

In de categorie 18 jaar en ouder zijn 3 prijzen, in willekeurige volgorde, op alfabetische volgorde gezet:

Marian Hage: met het schilderij "Molen in een andere omgeving"

Jan Klok      : met het boekje met cassette "Brieven uit Drenthe"

Ina Stuiver  : met "So-fa quilt"

De aanmoedigingsprijs ging naar Martin IJzerman met Tweelingdorpquiz

De publieksprijs ging naar Schilderij "Klaprozen" van Ina Groenwold en "So-fa quilt" van Ina Stuiver.

Er zijn ruim 100 bezoekers geweest. Onze molenaars werden nogmaals bedankt voor hun gastvrijheid.

Afsluiting Expositie Social Sofa

Wedstrijd info Social Sofa's

Creëer en win met de Social Sofa’s

 

Op 28 juni van dit jaar zijn onder grote belangstelling de Social Sofa’s onthuld. De afgelopen maanden hebben velen gebruik van de bankjes gemaakt en/of op de foto gezet. De Social Sofa werkgroep is daar erg blij mee, want elkaar ontmoeten rondom de bankjes was de bedoeling.
Geïnspireerd door het enthousiasme heeft de werkgroep een vervolg bedacht namelijk:
Creëer en win met de Social Sofa’s
Iedereen van 8 jaar of ouder die graag creatief bezig mag zijn, roepen we op om mee te doen met deze wedstrijd. Maak een creatie met als thema “de Social Sofa’s” of iets wat daarop staat. Het mag een creatie van u alleen zijn of met meerdere mensen als het maar iets is dat door jullie zelf gecreëerd is. Het begrip “creatie” vatten wij in de meest brede zin van het woord op, dus naast tekeningen, schilderijen et cetera mogen ook liedjes, poëzie enzovoorts ingezonden worden.
Wij laten ons graag verrassen door jullie creativiteit.

Er worden 4 winnaars gekozen:
• Eén publiekswinnaar: Van de ingezonden creaties wordt gedurende 14 dagen een expositie ingericht in de molen Nooitgedacht in Veenoord. Bezoekers van de molen kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete creatie. De creatie met de meeste stemmen is de winnaar van de publieksprijs.
• Drie jurywinnaars: per leeftijdscategorie zal de jury één winnaar kiezen. De creaties worden hiervoor verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën: 8 t/m 12 jaar, 13 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. Indien met meerdere personen een creatie is gemaakt is de leeftijd van de oudste bepalend voor de indeling van de leeftijdscategorie.
De winnaars krijgen naast een mozaïekherinnering ook een gezellig dagje uit in het voorjaar van 2019.
U dient er rekening mee te houden dat de molen niet verwarmd is. Mocht uw creatie niet in een onverwarmde ruimte geplaatst kunnen worden, dan kunt u er een foto van maken en deze tezamen met de creatie inleveren. Deze foto zal dan aan de expositie worden toegevoegd.
Aan de activiteiten van deze wedstrijd zal via de pers bekendheid worden gegeven. Tevens zal de wedstrijd deel uitmaken van onze inzending voor de Amateurkunstprijs. Door deelname aan de wedstijd gaat u met al deze activiteiten en publiciteit akkoord.
De creaties kunnen tot en met vrijdag 1 maart 2019 ingeleverd  worden onder vermelding van naam, adres, woonplaats, leeftijd(en), telefoonnummer en emailadres. Dit kan gebeuren bij Ina Davids aan de Valkeniersweg 15 te Nieuw-Amsterdam in de brievenbus of na telefonische afspraak op (0591) 552812.
Wij hopen vele mooie creaties te ontvangen.
De Social Sofa werkgroep.