Stichting Molen Nooitgedacht

activiteiten kalender

Zondag 19 februari 15:00 Inkhorn Controversy

Inkhorn Controversy is een band uit Utrecht. De muziekstijl is te omschrijven als een combinatie tussen New Wave/Indie Rock en Kleinkunst. The Doors met Hans Dorrestein op zang is ook een aardige omschrijving. Verder ontbreekt een vleugje Progrock niet. Begin 2023 komt hun nieuwe album ‘Pictures of You’ uit. Gerelateerde artiesten: Mijndert Talma, Lou Reed.

Toegang gratis, vol=vol.

Als je zeker wil zijn van een plekje: reserveer dan via info@demolennooitgedacht.nl

Haantie op 'n stokkie ..op naar 2021

Op zaterdag 13 april 2019 werd de laatste Haantie op 'n stokkie georganiseerd. De palmpasenoptocht naar het verzorgingshuis Oldersheem in Nieuw-Amsterdam kon door de coronacrisis dit jaar in 2020 geen doorgang vinden.

Wij hopen in het voorjaar, rond 19 maart 2021, deze activiteit weer te kunnen organiseren en de traditie in ere te houden.

 

Wat houdt deze activiteit nu eigenlijk in: 

Het “Haantie op een stokkie” moet volgens ’t Aol Volk een tak zijn van Buxus, Hulst of Den of een stok versierd met groen. Hierin komt vervolgens een ei of een netje met eitjes te hangen en een bloemknop als symbool van het ontwakende leven. Daarnaast horen er zuidvruchten in te hangen en een krakeling als symbool van het oude zonnerad en tot slot als kroon het haantje als symbool van de vruchtbaarheid en het licht. Aldus : Emmer Courant op 16 maart 2008 https://emmercourant.nl/artikel/220513/palmpaasoptocht-met-haantie-op-een-stokkie.html

 

Voor de basisschoolkinderen in Nieuw-Amsterdam wordt het stokje versierd in de molen. Nadat het snoepgoed en het haantie op 't stokkie is geplaatst gaan de kinderen (met een fanfare) naar het verzorgingshuis Oldersheem. 

 

Of de activiteit in 2021 door kan gaan kun je lezen op deze website, of op:

http://www.muzent.nl

op facebook @MolenVeenoord

of op de (basis)scholen in Nieuw-Amsterdam.

Alle basisschool leerlingen uit Nieuw-Amsterdam / Veenoord zijn welkom.